Danakoshan dharmakeskuksen tiedotuskirje

Tammikuu 2017

Hyvät dharmaystävät,

Tervetuloa lukemaan Danakoshan dharmakeskuksen uutiskirjettä tammikuulle 2017.

Tässä numerossa:

Tulku Dakpa Rinpochen tulevaa ohjelmaa
Katsaus kuluneeseen talveen
Apua tarvitaan rakennustöihin Danakosha Lingissä Jokioisissa
Terveisiä Danakosha Trustilta


Tulku Dakpa Rinpochen tulevaa ohjelmaa

Danakoshan sangha kokoontuu viikottain Gomde-harjoitukseen tiistaisin klo 18 Teosofisen seuran tiloissa osoitteessa Vironkatu 7 C 2, Helsinki. Buddha Shakyamunin sadhana, Guru Rinpoche tsog ja Dakini tsog -harjoitukset tehdään kuukalenterin määrääminä päivinä. Tarkista päivämäärät Danakoshan verkkokalenterista. Ota meihin yhteyttä, jos haluat osallistua Buddha Shakyamuni tai tsog-harjoituksiin, joiden sijainnit vaihtelevat.

TDR Taiwanissa
To 19.1. - su 19.3.2017
21.1. - 22.1.: Mindrolling Taipei
25.1. - 26.1.: Chuan-der
31.1. - 2.2.: Chuan-der

Tiibetiläinen uusi vuosi Losar
Ma 27.2.2017 klo 18 osoitteessa Paloheinäntie 38 a, Helsinki
Danakoshan sangha kokoontuu vastaanottamaan tiibetiläistä uutta vuotta. Rukoilemme hetken niiden puolesta, jotka kärsivät tai kuolevat Tiibetissä, tai kärsivät sodissa, luonnonmullistuksissa tai muissa katastrofeissa ympäri maailman. Tämän lyhyen rukouksen jälkeen on lyhyt illallinen.

Kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita liittymään seuraamme tänä erityisenä päivänä. Rekisteröidythän 20.2. mennessä osoitteeseen info@danakosha.fi

TDR Ruotsissa
Pe 28.4.2017 - ti 2.5.2017
Lisätietoja saat tästä linkistä

Karmajooga: Rakennustöitä Danakosha Lingissä
Pe 5.5.2017 - su 4.6.2017 Danakosha Lingissä, Forssantie 37, Jokioinen
Lue lisää alempaa.

TDR Tanskassa
Ti 23.5. - su 28.5.2017
Tulku Dakpa Rinpoche jatkaa opetuksia Karling Zhithrosta ja antaa suullisen perinteensiirron yhteen Longchenpan seitsemästä aarteesta, Tsig Dön Dzö:stä - Aidon merkityksen aarteesta.

Lisätietoja saat tästä linkistä

Saga dawa ja opetus Bodhisattvojen 37 harjoituksesta
Pe 09.6. - su 11.6.2017 Danakosha Lingissä, Forssantie 37, Jokioinen
Danakoshalla on suuri ilo ilmoittaa, että Tulku Dakpa Rinpoche on ystävällisesti myöntynyt antamaan opetuksen Bodhisattvojen 37 harjoituksesta Saga dawa -juhlan, Buddhan syntymän, valaistumisen ja parinirvanan juhlan yhteydessä.

Jokaisen, joka haluaa saavuttaa todellisen onnellisuuden ja täyden autuuden buddhalaisen uskonnon avulla, on hyvin tärkeää tietää kuinka näitä menetelmiä käytännössä harjoitetaan ja käytetään. Erilaiset kyvyt omaaville olennoille on monenlaisia menetelmiä. Suuri bodhisattvamestari, Gyalse Thokme Zangpo, antoi kolmenlaiset erilaiset kyvyt omaaville olennoille hyvin hyödyllisen opetuksen siitä, kuinka harjoittaa buddhadharmaa ja erityisesti mahayanaa. Opetus on erityisen hyödyllinen uusille dharmanharjoittajille.

Tulku Dakpa Rinpoche antaa myös turvautumisvalat niitä pyytäneille. Voit pyytää Rinpochelta myös muita valoja, kuten viisi maallikkovalaa, bodhichitta-valan tai kasvissyöntivalan. Jos otat valoja, otathan mukaasi seremoniallisen khata-huivin ojennettavaksi lamalle.

Aikataulu:
Pe 9.6. klo 9-12 ja 14:30-17:30: Harjoitus
La 10.6. - su 11.6. klo 10-12 ja 15-17: Opetus Bodhisattvojen 37 harjoituksesta

Hinnat:
Suositeltu lahjoitus opetuksesta: 50 €
Majoitus sisätiloissa: 20 € / yö
Majoitus teltassa: 30 € koko ajalta / teltta
Ateriat: 15 € / päivä

Järjestämme kimppakyytejä. Kerrothan meille jos tarvitset tai voit tarjota kyytiä, ja milloin ja mistä päin lähdet liikkeelle.

Rekisteröitymiset 2.6.2017 mennessä osoitteeseen info@danakosha.fi

TDR Bostonissa, USA:ssa
Ma 12.6. - ma 19.6.2017
Lisätietoja tulossa myöhemmin internetkalenteriimme.

TDR Slovakiassa
Ke 21.6. - su 25.6.2017
Lisätietoja saat tästä linkistä.

Viiden vuoden kurssin toinen vuosi: Mielen luonnossa lepääminen
La 1.7. - pe 14.7.2017 Danakosha Lingissä, Forssantie 37, Jokioinen
Lue lisää tästä linkistä.

Tarkistathan ohjelman ennen osallistumista mahdollisten muutosten varalta verkkokalenteristamme.


Katsaus kuluneeseen talveen

Syksyn ja talven aikana Danakoshan sangha on kerännyt voimansa Danakosha Lingin ylläpito-, kunnostus- ja rakennustöihin Jokioisissa. Lähinnä viikonloppuisin kokoontunut vapaaehtoisten joukko hoiti alkusyksynä puutarhaa, opetteli talon käyttöä ja muunsi pikkuhiljaa vanhaa konehallia gompaksi. Konehallin seinät saivat pintaansa kipsilevyt ja maalia; sähkötyöt, valo ja lämmitys etenivät; lankkulattiaa rakennettiin ja oviaukkoja muovattiin. Omenasatoa korjattiin ja ensi kesän kukkasipuleita istutettiin.

Kunnianarvoisa Jetsun Khandro Rinpoche vieraili suomessa lokakuussa. Hänen mukanaan matkusti edesmenneen Mindrolling Trichen Rinpochen puoliso Mindrolling Sangyum Kushog sekä lukuisia munkkeja ja nunnia, mukaanlukien Mindrollingin luostarin tämänhetkinen resitaatiomestari Tulku Ngawang Jigdral Rinpoche. Seurue otettiin vastaan tervetuliaisseremonioin Danakoshan Museokadun tiloissa.

Vierailunsa aikana Jetsun Khandro Rinpoche antoi kaksipäiväisen opetuksen Mahamudran ja Dzongchenin yhteydestä. Lisäksi Jetsun Khandro Rinpoche soi onnekkaille paikallaolijoille voimansiirron Chokling Tesarin vihreään Taraan.

Suuri puoliso Mindrolling Sangyum Kushog ja Mindrolling Jetsun Khandro Rinpoche siunasivat anteliaisuudessaan Jokioisten Danakosha Lingin kaikkien olentojen hyödyksi ja Buddhadharman leviämiseksi ja säilymiseksi koko maailmassa.

Tämän Museokadun viimeiseksi jääneen opetustilaisuuden jälkeen tekstit, patsaat, thangkat, kupit, lautaset jne. muutettiin Jokioisiin; muistoksi ajastamme Museokadulla tilaan jäi vain valkoinen khata toivottamaan seuraavat vuokralaiset tervetulleiksi.

Jokatiistaisia gomde-harjoituksia jatkettiin Teosofisen seuran tiloissa Vironkadulla. Tsog-harjoitukset ja Buddha Shakyamuni saddhanat pidettiin harjoittajien kodeissa.

Marraskuussa vietettiin Buddhan maailmaantulon juhlaa, Lha Bab Duchenia, yhdessä Danakoshan 10-vuotispäivän kanssa. Juhlat vietettiin Jokioisissa useitten buddhalaisten järjestöjen ollessa edustettuina.

Marras-joulukuussa Tulku Dakpa Rinpoche antoi kuulijoilleen erittäin antoisia opetuksia Shantidevan Bodhisattvan harjoituksia -teoksesta. Opetussarja jatkuu myöhemmin.

Joulupyhiksi gompan lattia, valaistus ja lämmitys oli saatu sellaiseen kuntoon, että vuosittainen Konchog chidu drubchod -retriitti päästiin onnekkaasti viettämään uusissa tiloissa Tulku Dakpa Rinpochen johdolla ja Mindrollingin luostarin alttarimestari Lama Gomchenin avustamana. Retriittiin osallistui noin 30 vierasta Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Virosta, Puolasta, Unkarista ja Espanjasta.


Karmajooga - Apua tarvitaan rakennustöihin Danakosha Lingissä Jokioisissa

Danakosha on saanut upean paikan Lounais-Suomen suurten kaupunkien keskipisteestä Jokioisista. Uuden paikan saaminen mahdollistaa toimintamme merkittävän laajentamisen ja syventämisen tuntevien olentojen hyödyksi. Keskitymme toimimaan autenttisen buddhalaisuuden opiskelun ja harjoittamisen keskuksena oppilaille ympäri maailman, ja erityisesti Pohjois-Euroopassa. Pohjois-Euroopassa on hyvin vähän tiibetinbuddhalaisia keskuksia. Tulemme tarjoamaan keskuksessa kesäkursseja, vuosittaisia retriittejä kuten perinteisiä drubcheneja, ja monia muita tapahtumia.

Jotta kaikki menisi osallistujien ja järjestäjien osalta sujuvasti, meidän on rakennettava huoneita majoitusta varten, huolehdittava ympäristöstä ja pystytettävä buddhalaisuuden symbolisia monumentteja, kuten temppeleitä, stupia, mani-pyöriä jne. Tarvitsemme avuksi paljon vapaaehtoisia, erityisesti rakennustöitä osaavia. Pidämme karmajooga-ohjelmamme 5.5.2017 - 4.6.2017 välillä, ja voit tulla auttamaan miksi tahansa sinulle sopivaksi ajaksi. Tarjoamme vapaaehtoistyöntekijöille majoituksen ja ruoat. Projektia ohjaa Jarkko Soihtu.

Meille olisi myös suureksi avuksi, jos sinulla on ylimääräisiä kylpyhuone- tai keittiökalusteita, joita voit lahjoittaa uuteen keskukseen. Tarvitsemme mm. hanoja, pönttöjä, lavuaareja, teollisen tiskikoneen, ison kiertoilmauunin, teolliset keittolevyt tai kaasuhellan, jääkaappeja, arkkupakastimia, mahdollisesti myös soppatykin, puuhellan, ison paellapannun jne. Ehdota vapaasti.

Kuulisimme mielellämme mahdollisimman pian, jos pääset tulemaan remonttiavuksi. Ota meihin yhteyttä osoitteeseen info@danakosha.fi

Ystävällisin terveisin,
Tulku Dakpa Rinpoche ja Danakosha Lingin kehitystyöryhmä


Terveisiä Danakosha Trustilta

Danakosha Trustin hätäapu Bholungiin kylään Nepalissa tuli päätökseen vuoden 2016 lopussa. Viime syksyn aikana Bholungissa uudelleenrakennettiin kuusi manjäristyksessä vaurioitunutta taloa. Seitsemän muuta taloa valmistuu helmikuuhun 2017 mennessä. Kyläläiset ovat myös rakentaneet yhteisvoimin tietä, jota pitkin rakennusmateriaaleja saadaan paremmin kuljetettua paikan päälle.

Bholungin avustustyötä jatkaa mm. Kehitys- ja kulttuuriyhdistys Aurora Borealis ry. Heidän kauttaan voi jatkossa tukea Bholungin jälleenrakennusta ja kysyä lisätietoja: http://www.auroraborealiskehitys.fi/.

Yhteyshenkilömme Tula Kandel lähettää suuret kiitokset avusta kaikkien kyläläisten puolesta.

-Danakosha Trust -tiimi


Mene Danakoshan verkkosivuille

Danakosha Ling
Forssantie 37 A, 31600 Jokioinen
Puh. +358 9 5878 046
www.danakosha.fi