Tulku Dakpa Rinpoche

Tulku Dakpa Rinpoche

Dharmakeskus Danakosha

Dharmakeskus Danakosha on tiibetinbuddhalaisen Ngagyur Nyingman eli Nyingman varhaisen käännöskoulukunnan perimyslinjan ja opetusperinteen mukainen dharmayhdyskunta. Yhdyskunta rekisteröitiin Suomessa vuonna 2005 Tulku Dakpa Rinpochen hengellisessä ohjauksessa.

Dharmayhdyskunnan päätarkoituksena on, yleisesti maailmassa ja erityisesti Suomessa ja muissa länsimaissa, hyödyttää väliaikaisesti ja lopullisesti tuntevien olentojen mieliä selkeyttämällä polku ja keinot todellisen onnen ja rauhan löytämiseksi. Tämä on kaiken onnen lähde, rauhan ja onnellisuuden perusta maailmassa, kolmen myrkyn eli häiritsevien tunteiden todellinen parannuskeino, täydellinen polku, joka vapauttaa samsaran kärsimyksen totuudesta. Buddhadharman perustana on turvautuminen syvällä aikomuksella Kolmeen Jalokiveen sekä rakastavan ystävällisyyden, myötätunnon, bodhicittan eli valaistumismielen sekä täydellisen näkemyksen kehittäminen. Tätä harjoitetaan kuuntelemalla, pohdiskelemalla ja mietiskelemällä pyhiä sutra- ja tantratekstejä. Harjoitukseen sisältyy myös toiminta omien kykyjen mukaan kaikkina aikoina ja kaikissa paikoissa yksinomaan muiden hyödyksi tai vähintään lupauksen tekeminen näin toimimiseksi sekä myönteiset teot muiden hyödyksi kehon, puheen ja mielen kolmen oven välityksellä.

Lue lisää täältä.

Tulku Dakpa Rinpoche

Tulku Dakpa Rinpoche

Tulku Dakpa Rinpoche

Tulku Dakpa Rinpoche syntyi vuonna 1975 kunnianarvoisan Lama Thubten Kalsangin ja Yongdu Wangmon pojaksi, ja Hänen Pyhyytensä Mindrolling Trichen Rinpoche tunnisti hänet tiibetiläisen mestarin Gegong Rokza Sonam Palge Rinpochen jälleensyntymäksi. Hän opiskeli Mindrollingin luostarin korkeakoulussa, josta hän valmistui päteväksi sutristen ja tantristen opetusten haltijaksi. Nykyään hän on Danakoshan Dharmakeskuksen hengellinen johtaja. Hänen ystävällisyyttään ja anteliaisuuttaan opetusten antamisessa pidetää suuressa arvossa.

Lue täältä Tulku Dakpa Rinpochen elämäkerta.

Tulku Dakpa Rinpoche

Danakosha Lingin puutarha

Danakosha Ling

Danakosha on saanut upean paikan Lounais-Suomen suurten kaupunkien keskipisteestä Jokioisista. Keskitymme toimimaan autenttisen buddhalaisuuden opiskelun ja harjoittamisen keskuksena oppilaille ympäri maailman, ja erityisesti Pohjois-Euroopassa, jossa on hyvin vähän tiibetinbuddhalaisia keskuksia. Tulemme tarjoamaan keskuksessa kesäkursseja, vuosittaisia retriittejä kuten perinteisiä drubcheneja, ja monia muita tapahtumia. Työskentelemme parhaillaan buddhalaisuuden perinteisten symbolisten monumenttien kuten temppelien, stupien, mani-pyörien jne. pystyttämiseksi ja tarpeellisten fasiliteettien kuten majoitustilojen rakentamiseksi. Lue lisää käynnissä olevista rakennustöistä tästä linkistä, ja tule auttamaan tämän harvinaislaatuisen projektin toteuttamisessa.