Danakoshan dharmakeskuksen tiedotuskirje

Syyskuu 2017

Hyvät dharmaystävät,

Tervetuloa lukemaan Danakoshan dharmakeskuksen uutiskirjettä syyskuulle 2017.

Tässä numerossa:

Tulku Dakpa Rinpochen aikataulu syyskaudelle 2017
Katsaus kuluneeseen vuoteen
Uutisia Danakosha Trustilta

Tulku Dakpa Rinpochen tulevaa ohjelmaa

Danakoshalla on ilo julkistaa Danakoshan dharmakeskuksen ja Tulku Dakpa Rinpochen ohjelma ja opetusaikataulu syksylle 2017.

Kesätauko on ohi, ja sangha kokoontuu viikottain Gomde-harjoitukseen tiistaisin klo 18 Teosofisen seuran tiloissa osoitteessa Vironkatu 7 C 2, Helsinki. Buddha Shakyamunin sadhana, Guru Rinpoche tsog ja Dakini tsog -harjoitukset tehdään kuukalenterin määrääminä päivinä vaihtelevissa paikoissa. Ota meihin yhteyttä jos haluat osallistua näihin harjoituksiin.

Tarkista ohjelma Danakoshan verkkokalenterista.

Tulku Dakpa Rinpoche opettaa Mipham Rinpochen Meditaation ja analyysin kehää
Pe 08.09. - su 10.09.2017 Danakosha Lingissä, Forssantie 37, Jokioinen

Viikonloppuopetuksen aiheena on suuren mestarin Jamgön Mipham Rinpochen teksti Analyysin ja meditaation kehä. Tämä meditaatio-opetus soveltuu hyvin aloittelijoille. Tulku Dakpa Rinpoche selittää ystävällisesti Mipham Rinpochen tekstiä.

Tekstissä sanotaan:

Kaikki maailman ongelmat
syntyvät oman mielemme myrkyistä.
Virheellinen asenne on syynä häiritseville tunteille,
mutta ajatustottumuksiamme voidaan jalostaa.

Emme tiedä kuinka ongelmamme tulevat omasta mielestämme, emmekä osaa pitää mieltämme rauhassa. Siksi Jamgön Mipham Rinpoche opetti kuinka tämä tehdään meditaation avulla, kuinka tunnistetaan meditaatiossa edistyminen ja mikä on tämän harjoituksen merkitys. Tämä on opetuksen ydin.

Tämä on yksi merkittävimmistä opetuksista myönteisten tekojen kehittämiseksi ja valaistumisen saavuttamiseksi. Se on myös kaikkien Buddhan opetusten ydin. Jamgön Mipham Rinpoche sanoo opetuksessa:

Mahayana-dharman neljän sinetin resitoiminen
vastaa kaikkien dharman 84000 osa-alueen ymmärtämistä.
Jos meditoit hyvin tässä selitettyjä aiheita,
koska ne kokoavat yhteen tuhansien suutrien aiheet,
saavutat helposti syvällisen ja laajan tietämyksen aarteen,
ja vapautuminen seuraa nopeasti sen perässä.

Opetusten aikataulu:
Pe 8.9. klo 19-21
La 9.9. - su 10.9. klo 9:30-11:30 ja 15:30-17:30

Hinta: 50 €, sisältää opetuksen ja ruoat.
Majoitus sisällä 10 € / yö (ota mukaan oma makuupussi). Sisämajoituspaikkoja on rajoitetusti.
Majoittuminen omassa teltassa 10 € / viikonloppu.

Paikka: Danakosha Ling, Forssantie 37, Jokioinen

Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen info@danakosha.fi
Ilmoita rekisteröitymisen yhteydessä toiveesi majoituksen suhteen.

TDR USA:ssa
Ti 12.09. - pe 22.09.2017
Järjestää Zangthal Editions ja Wisdom Publications.
Lisätietoja saat tästä linkistä.

Karmajooga: Vapaaehtoistyöntekijöitä tarvitaan Danakosha Lingissä kahtena viikonloppuna
Pe 29.9. - Su 1.10.2017 ja Pe 6.10. - Su 8.10.2017
Danakosha Lingissä, Forssantie 37, Jokioinen

Danakosha järjestää kahden viikonlopun karmajoogan, intensiivisen yhteisen työponnistuksen, Danakosha Lingissä seuraavina viikonloppuina:

Pe 29.9. - Su 1.10.2017
Pe 6.10. - Su 8.10.2017

Keskuksella on paljon töitä, jotka on välttämätöntä saada valmiiksi ennen talven tuloa. Toivomme mahdollisimman paljon osallistujia, ja pyydämme kaikkia jotka suinkin pääsevät mukaan osallistumaan töihin. Tarjoamme osallistujille ruoat.

Pidämme myös Guru Rinpoche tsog -juhlan Danakosha Lingissä lauantaina 30.9. klo 16.

Järjestelyjä varten olisi tärkeää tietää osallistujien lukumäärä kunakin päivänä. Merkitsethän päivät jolloin pääset tulemaan tähän doodle-kalenteriin.

Sijainti: Danakosha Ling, Forssantie 37, Jokioinen

TDR Intiassa
To 12.10.2017 - la 11.11.2017
Tulku Dakpa Rinpoche matkustaa yhdessä sanghan kanssa Intiaan H.P. Taklung Tsetrul Rinpochen kremaatioon.

TDR Prahassa
Ke 15.11. - ma 20.11.2017
Konchog chidu drubchod -retriitti.
Lisätietoja saat tästä linkistä.

Konchog Chindu Drupchö -retriitti
Ti 26.12.2017 - ma 01.01.2018
Konchog chidu drupchö -retriitti alkaa 26.12.2017 ja jatkuu uuden vuoden aamuun 1.1.2018. Lisätietoja tulee myöhemmin Danakoshan verkosivulle.

Tarkistathan ohjelman mahdollisten muutosten varalta verkkokalenteristamme ennen osallistumista.


Katsaus kuluneeseen vuoteen

Danakoshan kulunut vuosi on sisältänyt runsaasti upeaa dharmaohjelmaa.

Helmikuussa Danakoshan sangha kokoontui juhlimaan tiibetiläistä uutta vuotta, losaria, rukoushetken ja yhteisen illallisen merkeissä. Tapahtumaan osallistui edustajia myös muista tiibetinbuddhalaisista ryhmistä.

Jokioisissa sijaitsevan Danakosha Ling -keskuksen remontointia jatkettiin lukuisten vapaaehtoistyöntekijöiden voimin. Touko-kesäkuussa pidimme karmajooga-ohjelman, yhteisen keskitetyn työrupeaman. Remontointiin, puutarhanhoitoon ym. osallistui paljon vapaaehtoisia Suomesta ja muista maista, niin vanhoja jäseniämme kuin uusia tuttavuuksiakin, ja töitä saatiin merkittävästi eteenpäin. Paljon remontoitavaa on kuitenkin vielä jäljellä, ja työt jatkuvat majoitustilojen ja muiden tilojen parissa.

Kesäkuussa Tulku Dakpa Rinpoche antoi ystävällisesti saga dawa -juhlan yhteydessä opetuksen Bodhisattvojen 37 harjoituksesta. Tämä oli ensimmäinen Danakosha Ling -keskuksessa annettu dharmaopetus. Tulku Dakpa Rinpoche painotti, että aiheeksi valittiin Bodhisattvojen 37 harjoitusta korostamaan keskuksen tarkoitusta toimia kaikkien olentojen hyödyksi, ja antamaan sille alusta alkaen tämän myönteisen suunnan.

Viiden vuoden kurssi Longchenpan teokseen "Mielen luonnossa lepääminen" jatkui toista vuottaan kahden viikon kurssilla heinäkuussa Tulku Dakpa Rinpochen ystävällisesti opettamana. Tämän vuoden kurssilla käsiteltiin henkisen mestarin seuraamista, turvautumista, ja pyrkimyksen bodhichittaa. Lähes neljäkymmentä onnekasta oppilasta eri maista kokoontui vastaanottamaan näitä syvällisiä opetuksia.

Vuoden mittaan Tulku Dakpa Rinpoche antoi kallisarvoisia dharmaopetuksia myös Slovakiassa, Puolassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Taiwanissa.


Uutisia Danakosha Trustilta

Kesän vaihtuessa syksyyn olemme aloittaneet uuden kummilapsiprojektin sekä jatkaneet aiempien avustuskohteiden tukemista. Tässä lyhyt katsaus uusimpiin uutisiimme, lisätietoja toiminnastamme löydät osoitteesta www.danakoshatrust.org tai Facebook-sivultamme.

Varainkeruu

Danakosha Trust on lähettänyt vaatelahjoituksen kouluun Dzachukhan alueelle, Tiibetiin, joka on ollut avustuskohteemme muutaman vuoden ajan. Dzachukhan väestö koostuu tyypillisesti paimentolaisista. Ympäristöolosuhteet ovat ankarat, mutta paimentolaiset ovat omavaraisia ja kyenneet säilyttämään kulttuurinsa jatkuvuuden. Kuitenkin viime aikoina nykyaikaiset vaikutteet ovat saaneet lisää jalansijaa myös tällä alueella uhaten perinteistä elämäntapaa.

Koska paimentolaiset liikkuvat vaihtaen asuinpaikkaa vuodenajan vaihteluiden mukaan, useimmat heistä eivät osaa lukea ja puhuvat vain paikallista murretta. Koulutusmahdollisuudet ovat rajalliset, ja siksi olemme erittäin iloisia voidessamme auttaa tyttöjä ja poikia, jotka opiskelevat paikallisessa maallikkokoulussa. Danakosha Trust sponsoroi lasten vuotuiset vaatteet. Kuvista välittyy lasten ja opettajien ilo lahjoituksesta päivänä, jolloin paketti saapui perille ja vaatteet jaettiin oppilaille.

Uusi kummilapsi-projekti

Olemme käynnistäneet uuden kummilapsi-ohjelman Pangan Gonpan ylläpitämän Ngodup Choeling Schoolin kanssa Kullu-Manalissa, Himachal Pradeshin osavaltiossa Intiassa. Ngodup Choeling on luostarikoulu, jossa lapset oppivat buddhalaista filosofiaa ja muita aineita. Koulun päätavoitteena on auttaa lapsia sekä hyödyttää yhteiskuntaa tulevaisuudessa. Lapset tulevat köyhistä perheistä, ja luostarikouluna koulu tarjoaa ruoan, vaatteet, koulutuksen sekä asumisen. Opiskelijoiden ikä vaihtelee 5-vuotiaista teini-ikäisiin. Koulurakennus valmistui keväällä 2017, ja rakennustyöt saivat taloudellista tukea merkittäviltä buddhalaisilta tahoilta, kuten Hänen pyhyydeltään 14. Dalai Lamalta. Koulun avajaiset pidettiin 4. kesäkuuta, ja opetus alkoi elokuun alussa. Vaikka rakennus on valmis, Ngodup Choeling School etsii sponsoreita, jotka mahdollistavat lasten opinnot sekä opinto-ohjelman jatkumisen kattamalla yleiskustannukset. Koulutusohjelmassa tulee opiskelemaan yli 30 opiskelijaa.

Koulun opettajat ja henkilökunta pyysivät meitä etsimään sponsoreita oppilailleen. Jos haluat lisätietoja tai harkitset mahdollisuutta sponsoroida lasta, älä epäröi ottaa yhteyttä. Päivitämme myös lisää uutisia pian.

-Danakosha Trust tiimi

Mene Danakoshan verkkosivuille

Dharmakeskus Danakosha
Tiibetinbuddhalainen dharmakeskus
Forssantie 37, 31600 Jokioinen
Puh. +358 9 5878 046
www.danakosha.fi