Danakosha Finland
Danakosha Finland

Tiibetinbuddhalainen nyingma-perinteen dharmayhteisö

Dzogchen Ponlop Rinpoche vierailee Suomessa

Dzogchen Ponlop Rinpoche

Dzogchen Ponlop Rinpoche

Dzogchen Ponlop Rinpoche syntyi vuonna 1965 Damchoe Yongdun ja Lekshey Dolman pojaksi. Hänen isänsä oli 16. Karmapan pääsihteeri. 16. Karmapa tunnisti Rinpochen kuudennen Dzogchen Ponlop Rinpochen jälleensyntymäksi.

Dzogchen Ponlop Rinpoche on yksi tärkeimmistä dharmaistuimen haltijoista Dzogchenin luostarissa, yhdessä suurimmista Nyingma-perinteen luostareista Tiibetissä. Hän on myös Dzogchen-opetusten linjanhaltija. Hän on vastaanottanut kattavan koulutuksen Tiibetin ja Intian buddhalaisen perinteen mietiskely-, filosofia-, ja taideopeissa monilta suurilta mestareilta kuten 16. Karmapalta ja Dilgo Khyentse Rinpochelta.

Dzogchen Ponlop Rinpoche on yksi ensimmäisistä länsimaissa opettavista nuorista buddhalaisista opettajista. Hän asuu pysyvästi USA:ssa, jossa hän on perustanut tiibetiläiseen shedra-järjestelmään perustuvan Nitartha-instituutin, jossa oppilaat saavat opetusta keskeisimpiin teksteihin ja kommentaareihin sekä perusteellisen koulutuksen väittelyyn ja analyyttiseen meditaatioon. Rinpoche on myös kirjoittanut monia erinomaisia kirjoja, kuten Rebel Buddha ja kommentaari Samantabhadran rukoukseen.

Rinpoche johtaa monia merkittäviä dharmatoimintoja ympäri maailman. Voit lukea lisää hänen toiminnastaan tästä linkistä.

Vierailut Suomeen

Hänen Korkeutensa Dzogchen Ponlop Rinpoche vieraili Suomessa Danakoshan kutsusta vuonna 2012. Hän antoi erittäin ystävällisesti viikonloppuopetuksen aiheesta Mahamudran ja Dzogchenin yhteys ja yleisöluennon aiheesta Mitä Buddhalaisuus on.

Vieraile vuoden 2012 tapahtuman sivuilla.

Copyright © 2016 Danakosha Dharma Center