H.E. Dzogchen Ponlop Rinpoche vierailee Suomessa

Dzogchen Ponlop Rinpoche

Danakosha Finlandilla on suuri ilo ilmoittaa, että 7. Dzogchen Ponlop Rinpoche on ystävällisesti suostunut Tulku Dakpa Rinpochen kutsuun, ja saapuu Suomeen antamaan opetuksia pe 14.9. - su 16.9.2012.

Dzogchen Ponlop Rinpoche syntyi vuonna 1965 Damchoe Yongdun ja Lekshey Dolman pojaksi. Hänen isänsä oli 16. Karmapan pääsihteeri. 16. Karmapa tunnisti Rinpochen kuudennen Dzogchen Ponlop Rinpochen jälleensyntymäksi.

Dzogchen Ponlop Rinpoche on yksi tärkeimmistä dharmaistuimen haltijoista Dzogchenin luostarissa, yhdessä suurimmista Nyingma-perinteen luostareista Tiibetissä. Hän on myös Dzogchen-opetusten linjanhaltija. Hän on vastaanottanut kattavan koulutuksen Tiibetin ja Intian buddhalaisen perinteen mietiskely-, filosofia-, ja taideopeissa monilta suurilta mestareilta kuten 16. Karmapalta ja Dilgo Khyentse Rinpochelta.

Dzogchen Ponlop Rinpoche on yksi ensimmäisistä länsimaissa opettavista nuorista buddhalaisista opettajista. Hän asuu pysyvästi USA:ssa, jossa hän on perustanut tiibetiläiseen shedra-järjestelmään perustuvan Nitartha-instituutin, jossa oppilaat saavat opetusta keskeisimpiin teksteihin ja kommentaareihin sekä perusteellisen koulutuksen väittelyyn ja analyyttiseen meditaatioon. Rinpoche on myös kirjoittanut monia erinomaisia kirjoja, kuten Rebel Buddha ja kommentaari Samantabhadran rukoukseen.

Rinpoche johtaa monia merkittäviä dharmatoimintoja ympäri maailman. Voit lukea lisää hänen toiminnastaan tästä linkistä.

Aikataulu:

Yleisöluento: Mitä on buddhalaisuus?
Pe 14.9. klo 18 - 19:30. Saapua voi 17:30 alkaen.
Paikka: Baldersali, Aleksanterinkatu 12, Helsinki (kartta)
Osallistumismaksu: 10 €
Opetus tulkataan suomeksi.
"...sitten kun näet varsinaisen itseytesi, näet sen paljaana - kaikenlaisesta käsitteistä riisuttuna. On eri asia julistaa että "Keisarilla ei ole vaatteita" ja julistaa näin ja olla itse tuo keisari." -Dzogchen Ponlop Rinpochen kirjassaan Rebel Buddha

Mahamudran ja Dzogchenin yhteys
La 15.9. klo 10 - 11:30 ja 14:30 - 16:00
Su 16.9. klo 10 - 11:30 Danakoshan Dharmakeskus, Museokatu 17 A, Helsinki

Osallistumismaksu: 90 €. Opiskelijat, työttömät ja Danakoshan jäsenet 75 €.

Rekisteröidythän mahdollisimman pian varmistaaksesi, että mahdut mukaan.

Osallistumismaksun voi 7.9. mennessä maksaa Danakoshan tilille Danakosha Finland, Aktia 405530-2137451, tai käteisellä saavuttaessa. Ota meihin yhteyttä, jos haluat pyytää alennusta taloudellisen tilanteesi johdosta.